Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Suger helt på egenhånd

Science fiction-drømmen blir nå realitet. Om tre uker lanserer Electrolux sin Trilobite støvsuger, som helt på eget initiativ holder gulvene dine støvfrie – uten at du behøver å løfte en finger.

Electrolux Trilobite
Ved hjelp av ultralyd navigerer Trilobite seg rundt på gulvene dine, uten å la seg stoppe av teppekanter eller ledninger, og suger opp skitt og lort. Når den blir sliten, det vil si når batteriet er utladet, finner den selv veien til oppladerstasjonen og setter seg til lading før den fortsetter.

Rengjøringsroboten

Den selvågende støvsugeren søker først ut veggene, som den følger hele veien rundt til den får dannet seg et komplett bilde av rommet. Deretter går den gjennom på kryss av tvers gulvflaten i rommet, selv under senger og bord

Trilobite kommer seg over opptil 2 cm høye hinder, og ved å legge magnetlister langst trappeavsatser og andre utsatte steder forhindrer du at støvsugeren beveger seg der du ikke ønsker å ha den.

Riktignok er ikke sugekraften til Trilobite allverdens, så du må nok forberede deg på å ta vaskekluten eller i det minste en litt kraftigere støvsuger i bruk en gang i blant likevel – men forhåpentligvis ikke like ofte som før.

Ikke til Norge med det første

Trilobite vil ved lansering i Sverige om et par uker koste 14.000 svenske kroner.

Dessverre må du nok kjøre deg en tur over til søta bror hvis du vil gi bort denne i julegav i år. Det er også meningen at støvsugeren skal selges i Norge, men Electrolux sier at dette neppe blir aktuelt før tidligst andre halvdel av 2002.

Trilobites offisielle websider finner du på trilobite.electrolux.se