WLAN Basestasjon

Annonse


Slett WLAN-sikkerhet i London

WLAN BasestasjonFor en ondsinnet hacker betyr det at han enkelt kan knytte seg til disse nettene og utnytte deres raske internettlinjer, stjele dokumenter eller sette opp andre maskiner i nettet til å jobbe for seg.

Ingen av de trådløse nettene som ble funnet benyttet sikkerhetssystemer ut over de relativt enkle systemene som er innbygget for å beskytte seg mot hackerangrep.

Hackere på farten

Mange ser på hacking som en stasjonær begivenhet utført i soverom og bakrom over hele verden. Slik er det ofte også, men den økte utbredelsen av trådløse nett får en del nysgjerrige sjeler til å trekke ut i frisk luft, skriver BBC Online.

Ved hjelp av en laptop, et trådløst nettverkskort og fritt tilgjengelig programvare kan de ferdes gatelangs og logge informasjonen de trenger for å gå til angrep.

Annonse
På BBCs kjøretur gjennom Londons finansstrøk. På en strekning på en kilometer fikk reporteren kontakt med tolv ulike trådløse nett. Av disse var åtte fritt tilgjengelig.

Nettguide

Informasjon om hvilke nett som er tilgjengelige i de ulike storbyene finnes allerede på Internett. Blant nettverkene BBC fikk tilgang til var nettverk tilhørende banker, finansinstitusjoner og regionale kontorer for store multinasjonale selskaper.

Ved å logge seg på disse nettene blir en i mange tilfeller oppfattet som en del av bedriften, og kan operere på baksiden av brannmuren som skal hindre inntrengere fra utenforliggende nettverk.

Det er mulig å sikre seg også mot denne typen missbruk, men BBCs prøvetur viste at mange ikke har løftet så mye som en finger for å sikre seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse