Morpheus logo

Annonse


Napster blir overgått

Morpheus logoPeer-2-peer fildeling opplever en stadig eksponentiell vekst.

Da Napster var på sitt ess i November i fjor, brukte 1,57 millioner personer MP3-tjenesten samtidig. Nå er det populære FastTrack-nettet i ferd med å tangere Napster.

Tjenester som Kazaa, MusicCity Morpheus og Grokster er alle knyttet opp mot den samme teknologiske fildelingsplattformen FastTrack, hvor brukerne fritt kan dele alt av musikk, programmer, video og bilder med hverandre.

Opp 480 prosent

Ifølge analysebyrået Webnoize, har bruken av disse tjenestene økte med hele 480 prosent de siste fire månedene. Bare i oktober måned ble 1,81 milliarder filer kopiert på FastTrack, med typisk 1,3 millioner brukere til enhver tid pålogget. Til sammenligning delte til en hver tid 1 millioner påloggete brukere tilsammen 1,51 milliarder filer i september.

Annonse
Webnoize regner med at antall påloggete bruker av MusicCity Morpheus, Grokster og Kazaa vil overgå Napster-rekorden på 1,57 millioner i løpet av November.

MusicCity, Grokster og FastTrack ble nylig saksøkt av film- og plateselskaper, anklagd for å bedrive massivt brudd på opphavsrettighetsloven.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse