Annonse


PS2-TEST: NHL 2002

Det er jo ingen overraskelse at årets hockey-spill er en forbedring i forhold til eldre titler i samme serie. Såpass er jo bare å forvente, og nye spillere bør definitivt velge siste versjon når de skal shoppe hockey-spill. Men er det verdt å kjøpe NHL 2002 for de som allerede er godt fornøyd med sin NHL 2001? Svaret er ja, så fremt du ikke er dødslei alt som heter hockey.

Lille puck på skjermen der…

Det meste som kan gjøres bedre, har blitt gjort i NHL 2002. Innstillingsvalgene er utvidet, spille-modusene er flere og større, mulighetene for å skreddersy lag og spillere er større enn noensinne, og AI-en har blitt kraftig forbedret.

I tillegg er det gjort et par fiffige håndgrep i forhold til individualisering av spillerene. Ikke bare har man et fullstendig oppdatert lag- og spilleroppsett fra den nordamerikanske serien og verdenslandslag (for de som bryr seg om slikt), men enkelte spillere har i tillegg blitt tildelt sine særegne spesialferdigheter – «Big Hitters» vil for eksempel sende pucken avgårde i umenneskelige hastigheter mot mål, mens «Snipers» er mer treffsikre og smidige.

Man kan også samle på NHL-kort, som ikke bare er et nostalgisk gjensyn med samlekortenes verden, men som også kan bety nye uventede vendinger på isen.

Annonse
Stort og smått

Du kjøper pakker med kort ved å vinne poeng, for eksempel ved å utføre visse oppgaver som å score et mål innen 30 sekunder av kampens start, og deretter er det bare å sette de inn i samlealbumet. Når du føler øyeblikket er inne i kampen, kan du trekke frem og «bruke» et av disse kortene. Effekten kan være alt fra å forlenge den resterende tiden før rundeslutt, til å midlertidig tilføre dine spillere overmenneskelige egenskaper.

De små forbedringene er heldigvis også tilstede, fra nye passnings-metoder og bedre animasjoner, til matrix-aktig replays (bullet-time), nye kameravinkler, og farge-koding som viser hvor god kontroll spillerne til en hver tid har med pucken.

Grafisk representerer ikke NHL 2002 det store kvantespranget, spesielt fordi NHL 2001 allerede var mektig prektig å se på, men spillet beveger seg raskere og mindre hakkete enn noensinne.

Gjør godt bedre

NHL 2001 var bra, men NHL 2002 føles som et enda mer komplett og fullverdig spill. Dette skyldes ikke bare at ting stort sett går kjappere, smidigere, og er mer velpresentert, men ikke minst at gameplay er bedre enn noensinne, og at man faktisk kan møte litt motstand også når man spiller alene mot maskinen.

Med fare for å gjenta oss selv, kan vi ikke annet enn å stemple NHL 2002 som nok en vinner fra EA Sports.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse