aandsverkslovMP3

Annonse


MP3-sak til Høyesterett

aandsverkslovMP3Dette skriver Aftenposten i dag.

IT-konsulenten hos Raufoss Service hadde ikke hatt en eneste anmerkning i løpet av sine 28 år i bedriften. Rett før jul for to år siden ble han innkalt til et møte med ledelsen, der han innrømmet å ha lastet ned 626 MP3-filer på arbeidsgiverens maskiner. Fire timer senere fikk han beskjeden om at han var sagt opp.

Både herredsretten i Hedmark og Eidsvating Lagmannsrett har tidligere gitt arbeidsgiveren medhold. Lagmannsretten dømte likevel Raufoss Service til å betale en ertatning på 30 000 kroner for å ha handlet for raskt.

Viktig sak

Seniorkonsulent og sikkerhetsekspert Stein A. J. Møllerhaug er oppnevnt som sakkyndig i denne prinsipielt viktige Høysterettssaken. Til Aftenposten sier Møllerhaug at nedlasting av musikk er svært vanlig på norske arbeidsplasser, og at det utgjør en minimal sikkerhetsrisiko.

Annonse
– Høyestretts avgjørelse blir viktig fordi den vil trekke opp grensen for rettsvern ved oppsigelser etter privat bruk av arbeidsgivers IT-systemer, sier Møllerhaug.

Saken kommer opp om tre uker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse