Aibo trist

Annonse


Aibo-hacker får refs av Sony

Aibo tristVed å hacke seg gjennom kopibeskyttelsen på minnebrikken som sitter i Aibo, kan man få tilgang til programvaren som styrer roboten, og dermed også forandre på hvordan det hypermoderne leketøyet oppfører seg.

Det var nettopp informasjon om hvordan dette kunne gjøres, såvel som konkrete forbedringer og programvareoppgraderinger, som eieren av nettstedet aibopet.com haddep liggende ute, til stor glede for andre Aibo-eiere.

Hvem er bikkjas rette eier?

Sony, derimot, syntes ikke noe videre om denne formen for uautorisert modifisering av robothunden, og mente aibopet.com både krenket selskapets opphavsrettigheter såvel som den omdiskuterte DMCA (Digital Millenium Copyright Act). DMCA forbyr ikke bare kopiering, men også publisering av informasjon som kan gjøre det mulig å knekke kopisperrer, alt avhengig av hvordan paragrafene tolkes.

Blant programvaren som aibopet.com måtte fjerne, var et nytteprogram som muliggjorde lagring av bilder til fil fra robothundens innebygd kamera, og et danse-program som gjør Aibo til en diskoløve.

Brevet fra Sony til Aibopet.com kan du lese på aibohack.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse