Windows XP

Annonse


XP vant brukertest

Windows XPUndersøkelsen ble foretatt på studenter, som ble delt opp I to grupper. En av gruppene fikk jobbe med Windows 98, den andre med Windows XP. Inndelingen var tilfeldig, og ingen av studentene hadde tidligere erfaringer med XP. Derimot hadde alle tidligere jobbet med Windows 98.

Vanlige oppgaver

Studentene ble bedt om å løse en rekke vanlige oppgaver som å sette opp en e-postkonto, skrive et brev, lagre det og skrive det ut, sende en e-post, sette opp en skriver, finne et nettsted og legge inn ny programvare.

Deltakerne ble deretter bedt om å rangere operativsystemet på en skala fra 1 til 7. Jo høyere tall, desto lettere å bruke.

1-0 til XP

Totalt fikk Windows XP karakteren 6.34, mens Windows 98 fikk 5.40. Med andre ord mente deltakerne at Windows XP er vesentlig enklere å bruke enn Windows 98.

Annonse
Feilkilde

En åpenbar feilkilde ved undersøkelsen er at unge studenter må forventes å være mer vant til å jobbe med PC enn gjennomsnittet i befolkningen. Det er dermed ikke bevist at bestemor på 60 vil finne XP noe særlig lettere å ta i bruk enn tidligere versjoner av Windows.

Undersøkelsen finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse