Robot H7

Annonse


Vandrende robot på Europa-tur

Robot H7Robotenes tid har så vidt kommet, kan det se ut som. Enten det er elektroniske kjæledyr eller mekaniske menneske-kopier, så går det ikke mange ukene før vi stadig hører om nye fremstøt på robot-fronten.

Og det er naturligvis Japanerne som er ivrigst. Denne gang er det den 137 cm høye menneskeroboten H7 som skal ut og vise seg fram på en Linux-messe i Milano i slutten av november, kan ZDNet opplyse.

H7 veier 55 kg, har 36 bevegelige ledd, 2 Pentium III 750 MHz prosessorer, og styres med Linux som operativsystem. Den har innebygd kollisjonsdeteksjon, og merker det hvis den skulle komme til å kræsje i noe. Det jobbes allerede med å implementere et kamerabasert system som skal fullstendig forhindre at H7 bumper inni saker og ting.

Se video

Forsker-teamet bak H7 hevder at roboten er i stand til å spaserer rundt på egen hånd, fri for både kabler og andre hjelpemidler, selv om videoklippene på teamets hjemmesider viser et litt annet bilde:

Annonse
www.dh.ais.go.jp finner du også altså et par videosnutter som viser H6 og H7 ute på luftetur med strøm- og styrekabler hengende etter seg, tett omringet av nervøse japanske teknikere, klare til å ta imot robotene hvis de skulle tippe over. De vandrende blikkboksende beveger seg stødig og forsiktig som bare det, men ser faktisk litt redde ut selv også.

Etter å ha sett dette er det ikke vanskelig å forestille seg hvordan hovedpersonene fra 80-tallets tåpelige robot-filmer (sett “Kortslutning”?) nå kan manifestere seg i virkeligheten, 20 år senere.

Stolte robotforskere fra Universitetet i Tokyo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse