Annonse


Ditt eget kart på mobilen

Benefon ESC har vært solgt i Norge en stund, og det finnes allerede både veikart og sjøkart tilgjengelig på nettstedet genimap.com. Men topografiske kart og bykart glimrer med sitt fravær. Spørsmålet er om slike kart i det hele tatt vil dukke opp på hjemmesidene til Genimap.

Kart på CD-ROM

I stedet satser Telescan, som selger Benefon i Norge, på å utstyre sine kunder med egne kart på en CD-ROM. Disse kartene skal kunne lastes over i telefonen fra din egen PC, og du velger selv hvilke kartutsnitt du vil benytte.

Etter det ITavisen.no forstår skal det ikke være lenge før de første økonomiske kartene er klare. Disse kartene vil kunne være til stor hjelp på befaring og ved arealplanlegging, samt på en del smalere områder som skogtaksering og lignende.

Skann dine egne kart

I tillegg arbeides det med programvare som vil gjøre det mulig for deg å skanne dine egne papirkart over i et format som kan lagres på mobilen. Dermed skulle det være mulig å putte detaljerte kart inn i mobilen, enten det dreier seg om bykart eller topografiske kart til bruk i terrenget.

Spesialprogram

Hvor raskt denne programvaren vil bli tilgjengelig er ikke klart, men Anders Folkenborg hos Telescan (Benefon i Norge) sier han regner med at alt er klart i god tid før jul. – Programvaren er spesialutviklet, og det krever kompetanse vi ikke sitter på her, sier Folkenborg, som i disse dager venter på oppdatert programvare fra England.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse