T68 liten

Annonse


Ericsson T68 – kongemobilen!

T68 litenVi har sett telefonen før, og har snurret diverse betaeksemplarer mellom fingrene. Men nå er den endelig her, versjonen som i løpet av neste uke skal ut i butikkhyllene.

Toppmodell

T68 er en telefon som først og fremst skal konkurrere med toppmodellene fra Siemens, Nokia og Motorola. Dessuten vil den sikkert appellere til en del potensielle T39-kunder. I dette skiktet står design, funksjonalitet og status i høysetet. Da kan denne telefonen bli vanskelig å komme utenom.

Nytt uttrykk

Ericsson T68 er den første GSM-telefonen med fargeskjerm. Da ser vi bort ifra de to tidligere Siemensmodellene som kunne vise ikoner og logoer i grønt, rødt og blått. På T68 kan du se bilder i 256 farger, og selv om det ikke er verdens råeste fargedybde holder det til å gi telefonen et helt nytt utrykk.

Dynamisk minne

Den gode grafikken gjør logoene vi har sett på Nokia ganske latterlige. Det blir litt friskere når du kan sende fargebilder mellom telefonene, eller laste fargerike bilder via SMS eller WAP. Telefonen har dynamisk minne, noe som betyr at størrelsen på bildene avgjør hvor mange du får plass til i telefonen.

Annonse
Push

Ellers er dette en telefon med innbygget bluetooth, GPRS og HSCSD. Det betyr at du kan koble deg opp på Internett og surfe med den raskeste teknologien som er tilgjengelig.

Telefonen kan brukes som modem til en bærbar PC, eller du kan bruke GPRS sammen med telefonens egen WAP-leser. T68 har WAP 1.2.1, som gjør telefonen i stand til å motta push, dersom det er ønskelig.

Gameboy

Selv om telefonen er midt i blinken for travle foretningsmenn er det ikke til å komme utenom at den også egner seg utmerket til lettere underholdning. T68 har en rekke spill, og flere av dem ville aldri vært like underholdende i sort på grått.

Godt brukergrensesnitt

Dette er ellers den første Ericsson-telefonen med joystick. Med sine fem funksjoner bidrar denne knappen til en kraftig bedring av brukergrensesnittet på Ericssons mobiler. Den tar enkelt og greit livet av alle myter om at Ericsson er vanskelig å bruke. Og finner du like vel ikke frem kan du jo be tilsynsvergen din om å lese høyt fra bruksanvisningen.

Det koster å være kar

Ericsson T68 vil være tilgjengelig i butikk allerede neste uke, og går det slik Ericsson selv tror vil den bli priset til rundt 5.000 kroner. Til fradrag kommer eventuelle subsidier fra operatørene.

Synes du dette blir i stiveste laget kommer Ericsson også med den enklere telefonen T65. Denne har GPRS og en stor skjerm som er godt egnet for WAP, men mangler bluetooth og HSCSD. Formfaktoren er svært lik T68, men T65 har ikke fargeskjerm eller navigasjonstast.

T65 vil bli priset til om lag 3.000 kroner før subsidiering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse