mobilpåbenk2

Annonse


Mobilbølle?

mobilpåbenk2I følge undersøkelsen kan vi som mobilbrukere deles inn i seks stereotyper. Disse igjen kan plasseres i en av to hovedmønstre – den diskrete og den utagerende brukeren.

Lyssky affærer

Ellers hevder undersøkelsen at mobiltelefonen gir personlig frihet, at den fortsatt fungerer som statussymbol, og at vi er i ferd med å få en tommelgenerasjon. Sistnevnte er mennesker som øver utstrakt bruk av tommelen til å skrive tekstmeldinger.

Undersøkelsen viser dessuten at mange har en mobiltelefon som de holder hemmelig for partneren sin. Denne bruker de for å kunne skjule forhold de har på si.

Menn skravler mer

Når det gjelder forskjellen mellom kjønnene hevder forfatteren bak undersøkelsen at kvinner bruker mobiltelefonen for å vise hvem de er, og for å opprettholde den sosiale kontakten med slekt og venner. For menn er telefonen mer som et interaktivt leketøy å regne.

Annonse
Men undersøkelsen viser også at menn er i ferd med å forandre seg. Bruken av mobiltelefon har ført til at vi er blitt mer skravlete enn før.

Penisforlenger

En ting som ikke ser ut til å endre seg er hvordan menn bruker mobiltelefonen som penisforlenger. Det finnes fortsatt mange menn som trekker telefonen opp av lomma for å tiltrekke seg det motsatte kjønn. Hvor vidt det virker sier undersøkelsen ingen ting om.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse