dTrax (Vincens)

Annonse


dTrax sender listepop til mobilen

dTrax (Vincens) Den nye tjenesten er et tidlig forsøk fra Telenor på å å gjøre mobil musikk og underholdning kommersielt gangbart, såvel som en kanal plateselskapene kan benytte til å introdusere ny musikk til surfere.

Det Napster aldri var

David Gjester, tidligere ansatt i gratis-tjenesten Freetrax, som nå er kjøpt opp av Telenor, beskriver dTrax som «den tjenesten Napster burde vært». Men sammenligningen er hard å svelge. dTrax har lite til felles med Napster og dets arvtakere, bortsett fra at begge tjenestene baserer seg på å levere musikk til brukerne.

For det første så blir all musikken man finner på dTrax servert med plateselskapenes samtykke og velsignelse, i motsetning til mye av materialet som florerer gjennom populære fildelingsprogrammer på nettet.

For det andre koster det penger å benytte seg av tjenestene på dTrax. Nye låter vil med gjevne mellomrom bli gjort tilgjenglige, og det vil koste mellom 5 og 10 kroner per sang du vil høre, avhengig av hvor ferske de er.

Annonse
Dessuten leveres alle låten fra dTrax i streaming-format, via Windows Media Player. Dette betyr i utgangspunktet at man bare kan høre på låtene så lenge man er på nett og tilkoblet tjenesten, men at musikken ikke blir lagret på harddisken for senere bruk.

Mobilt

Samtidig har dTrax en rekke muligheter for å sende både ringetoner, logoer og musikk til mobiltelefoner. For eksempel kan man sende en telefon-hilsen til en kompis gjennom et webbasert grensesnitt, og plukke ut en låt som skal spilles sammen med meldingen. Mottakeren vil da få en oppringning, høre din beskjed lest opp av en datagenerert stemme, og få høre musikksnutten du har valgt ut. Denne moroa koster 15 kroner.

Musikkinteressert får også muligheten til å holde seg oppdatert om de siste nyhetene innen pop-bransjen, ved å melde seg på en SMS-basert nyhetstjeneste. Da vil man jevnlig få tilsendt tekstmeldinger med informativt innhold som «Madonna sier sex er kjedelig» (eksempelet brukt av Telenor), til en pris av 3 kroner per melding.

For mer informasjon, se www.dtrax.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse