Annonse


Microsoft slanker Xbox

Først var det meningen at harddisken til den kommende spillkonsollen skulle være på 8 GB, men tidligere i år forandret Microsoft dette tallet til 10 GB. Men nå, en drøy måned før lanseringen, annonserer Microsoft at «8 GB er mer praktisk, likevel».

Ifølge CNet har ikke Microsoft oppgitt noen spesiell grunn for denne forandringen i Xbox-spesifikasjonene, men det antas at det er et forsøk på å kutte produksjonskostnadene.

Xbox blir nemlig en relativ dyr affære for Microsoft. Foruten et markedsføringsbudsjett på over milliarder kroner, er det forventet at selskapet også vil selge hver spillmaskin med et tap på nærmere to tusen kroner stykket, for å gjøre utsalgsprisen på Xbox mer overkommelig.

Mange om benet

Den amerikanske lanseringsdatoen er 15. november, men Xbox kommer ikke i store volumer til Norge før til våren neste år. Microsoft debutant vil da måtte konkurrere mot den andre store nykommeren i 2002, Nintendo Gamecube, og den allerede veletablerte markedslederen Sony Playstation 2.

Microsoft Xbox er den eneste av de tre konsollene med harddisk som standard utrustning, men det er forventet at Sony vil begynne å selge harddisker for Playstation 2 i 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse