Hacking vignett

Annonse


Mitnick: Ligg lavt!

Hacking vignettI et intervju med bladet Wired sier Mitnick at hackere som snoker i følsomme data kan riskikere å lide en ublid skjebne. De kan få status som syndebukker, og dermed pådra seg ekstraordinære straffer i henhold til unntaksloven som nå er innført mot terror i USA.

Selv har Mitnick sonet fire og et halvt år i fengsel for å ha brutt seg inn i datasystemene til flere telefonselskaper på midten av 1990-tallet.

Latterlig lov

Likevel mener han at unntaksloven – den såkalte Patriot Act, er latterlig.

– Teroristenene har vist med all ønskelig tydelighet at de er interessert i total ødeleggelse og død, ikke i finurlige små stikk i den amerikanske, elektroniske infrastrukturen. Likevel vil myndighetene nå ha fri bane til å spionere på og snoke i all kommunikasjon, sier han.

Annonse
Kan bidra

Mitnick mener at hackere kan bidra positivt til kampen mot terrorisme. Men at dette likevel har sine begrensninger.

– Et koordinert team av hackere kunne ta ned terroristenes kommunikasjonssystemer, deres kraftforsyning og kanskje også deres pengesystem. Men neppe for særlig lang tid. De ville være online igjen ganske kjapt – du kan ikke slå dem ut for en lengre periode. Liekvel kunne vi bruke slike operasjoner som en avledningsmanøver, for å dreie oppmerksomheten vekk fra det myndighetene egentlig planlegger.

Data-forbud

Fram til nyttår 2003 har Mitnick forbud mot å bruke datamaskiner eller annet teknisk utstyr, opptre som kunsulent eller skrive om IT-relaterte emner uten tillatelse fra fengselsmyndighetene.

Med ett unntak: Da hans far ble alvorlig syk for kort tid siden, fikk han bruke en mobiltelefon for å holde kontakten.

Om sin egen sak sier Mitnick i dag:

– Ikke uskyldig

– Jeg er på ingen måte uskyldig, men jeg gjorde ikke det jeg ble siktet og dømt for. Jeg vant i syndebukk-lotteriet.

Det samme frykter han at yngre hacker-kolleger kan gjøre i dagens opphetene klima etter terror-aksjonene 11. september.

Kevin Mitnicks offisielle nettsted.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse