Annonse


PS2-TEST: Logitech Driving Force

Da Gran Turismo 3 ble lansert i sommer, kom også det første styrerattet for Playstation 2. GT Force Wheel lot spilleren styre de lekre bilene mer intuitivt, mens motstand og innebygd risting i rattet gjenspeilet både underlag, sleiving. Du merker til og med på rattet når hjulene begynner å ta grep, noe som virkelig kan hjelpe deg i de ekstra tøffe svingene.

Slike ratt har PC-eiere kunne kost seg med en god stund allerede, men for Playstation er dette en liten revolusjon. Dessuten er jo de fleste bilspill-fantaster enige i at det er lite på PC-fronten som kan måle seg med Gran Turismo 3 på PS2 (selv om Midtown Madness 2 fremdeles er en vinner).

Nå er altså neste generasjon av Logitechs ratt allerede klar. Driving Force representerer i og for seg ingen store teknisk kvantesprang i forhold til GT Force Wheel, da feedback-teknologien og styremekanismen stort sett er identisk, men det nye rattet er utstyrt med et par velkomne forbedringer.

Rett i fanget

Et lite aber med de fleste spill-ratt, er at du faktisk er avhengig av å ha en bordplate i riktig høyde foran deg, som rattet monteres på. Dette er det ofte mange ikke har i nærheten av spillkonsollen. Men Driving Force løser det problemet.

Annonse
Logitechs ratt er utstyrt med et lite ekstra støttestativ på undersiden, som rett og slett gjør at rattet kan hvile mellom knærne dine mens du spiller. Denne benstøtten fungerer heldigvis også overraskende bra. Det kan være litt vanskelig å holde rattet riktig på plass hvis du sitter rett opp og ned på en vanlig kjøkkenstol, men er du godt tilbakelent i lenestolen føles det hele veldig riktig.

Du kan naturligvis også montere rattet på vanlig måte, skulle du ha et passende bord for hånden.

Et annet kjekt tilskudd er integrasjonen av en liten gamepad i selve rattet, altså en analog såkalt D-pad og tilhørende Playstation-knapper. Dette gjør det mye enklere å navigere seg rundt omkring i menystemene når du er «mellom løp».

Ta styringen

Den største grunnen til å kjøpe Driving Force i dag er Gran Turismo 3, hvor et ratt som dette virkelig bidrar betraktelig til spillopplevelsen. De fleste bilspill som slippes nå fremover vil også ha innebygd ratt-støtte, så etter hvert vil man kunne benytte Driving Force også i titler som NASCAR Heat 2002, Motor Mayhem, Test Drive, Test Drive Off-Road Wide Open, og Grand Theft Auto 3.

Er du allerede en godt fornøyd eier av GT Force Wheel er det ikke spesielt mye å vinne på å oppgradere, men alle som har gått og siklet på et ratt til sin PS2 vil neppe bli skuffet av Driving Force.

Husk at garantien på din Playstation 2 frafaller hvis du kjører uten sikkerhetsbelte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse