NEC Pocket Gear

Annonse


Første PocketPC fra NEC

NEC Pocket GearBare farget lys skiller den fra konkurrentene.Lampen som varsler lav batterikapasitet, påminnelser om avtaler eller at maskinen står til lading, ja den kan nå justeres slik at du kan sette ulike farger til å signalisere ulike hendelser. Ellers har maskinen med det fantasifulle navnet Pocket Gear (Lomme-dings) fått blålys i hardwareknappene og kjapp oppkobling over IR-porten (SIR/FIR 4MB).

Stygge greier

Vi forundrer oss litt over maskinens usedvanlig stygge navigasjonstast, og må nok medgi at dette er den mest kantete av alle de nye PDA´ene vi har sett. Ettersom Intel StrongARM-prosessor på 206 MHz er systemkrav for Pocket PC 2002 er selvsagt også denne maskinen utstyrt med en slik.

Fordelen med denne standardiseringen er at du ikke lenger vil få noen applikasjoner som bare virker på det ene eller det andre prosessorformatet. Ulempen er at det blir mindre konkurranse mellom produsentene av slike komponenter, og at alle PPC-PDAer i utgangspunktet blir mer eller mindre like.

NECs PocketGear har utvendige mål på 120x78x18,5 mm. Vekten er 200 gram, og skjermen er en QVGA 3,8″ reflektiv skjerm med sidebelysning. Skjermen kan vise 65.536 farger, og maskinen har minne på 32 MB både i RAM og ROM. Den takler både CF og SD/MMC minnekort uten bruk av jakker eller annet tilleggsutstyr.

Prisen er ventet å ligge på rundt 6.000 kroner, men produsenten legger ikke skjul på at dette er et foreløpig utgangspunkt, og at prisen vil variere med hva forbrukerne er villige til å betale.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse