Final Fantasy DVD

Annonse


Punktum for Final Fantasy

Final Fantasy DVDFantasien er over, og økonomien taler for japanske Square, produsenten av de enormt populære dataspillene i Final Fantasy-serien. Selskapets forsøk på å ta Final Fantasy-konseptet til filmen viste seg å bli en prøvelse ikke bare på kinogåeres tålmodighet, men også for Squares lommebok.

Square Pictures sliter nå med et underskudd på nærmere en milliard kroner, skriver IGN FilmForce, hovedsaklig fordi langt færre enn ventet strømmet til billettlukene for å få med seg den datagerenerte spillefilmen Final Fantasy: The Spirits Within, som hadde première tidligere i år.

Dyr film skuffet kinogåere

Filmen er et svært imponerende stykke digitalt håndarbeid, og kan for første gang i filmhistorien by på noe som minner om fotorealisme gjennom en helaftens data-film.

Likevel var konkurransen knalltøff med årets andre store «datafilm», Shrek. Historien om det småsjarmerende grønne eventyr-monsteret var riktignok ikke like teknisk imponerende som Final Fantasy, men kunne til gjengjeld by på humor, følelser, og en historie det var mulig å fatte en viss interesse for.

Annonse
Final Fantasy: The Spirits Within kostet omlag 1.2 milliarder kroner å produsere, og de dårlige besøkstallene tyder på at Square Pictures neppe vil få dekket det ikke ubeskjedne utlegget.

Siden selskapet startet opp i 1997, har det vært snakk om å lage flere filmer basert på populære dataspill og tegneserier, inkludert Tranformers og EverQuest.

Må Square Pictures vile i fred. Forhåpentligvis vil dette ha lite å si for dataspill-delen av Square, og lanseringen av den høyt etterlengtede Final Fantasy X.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse