Kharon4a hovedbilde

Annonse


Online-spill om bioteknologi

Kharon4a hovedbildeKharon4a minner på sett og vis litt om det klassiske og svært populære eventyret Myst, med en rekke tekniske anretninger, gåter, og oppgaver å løse.

Utviklerne har lagt vekt på å lage et interaktiv kunnskaps-spill, som et slags alternativ til vanlige skolebøker. Temaet er bioteknologi, og det faglige innholdet i spillet er utviklet blant annet i samarbeid med Bioteknologinemda. Navnet «Kharon4a» skal visstnok være navnet på et av de første biologiske viruene det ble forsket på.

ITavisen.no har gjort et seriøst forsøk på å sette oss inn i spillverdenen i Kharon4A, og det er en mildt sagt kryptisk opplevelse. Det er mulig det er slik dagens ungdomsskoleelever vil ha dataspillene sine. I såfall føler jeg meg med ett veldig gammel, mine knappe 25 år til tross. Men at det er snakk om et andereledes spill, med et visst særpreg, det kan vi ikke nekte for.

Adekvate synonymer

Du begynner Kharon4a på do. Bortsett fra at det ikke heter do, men noe sånt som «urin- og avføringsenhet». På samme måte betegnes en seng som «horisontal flate for soving», en stol heter er «til mellomposisjon – type enkel», og så videre. Kanskje er det slik vitenskapsfolk fra fremtiden ville ha omtalt våre primitive redskaper, eller kanskje er det

Annonse


Fra avføringsenheten er din første oppgave å finne lysbryteren, og deretter å få låst opp døra, eller «dekode slusen», som det heter, som leder ut til et større forskningskompleks hvor mange gåter og spor er å finne.

Forfatter Widar Aspelid har skrevet historien som spillet bygger på. Utangspunktet, som vi etter hvert har fått med oss etter å ha spilt en stund, er at et eller annet har gått alvorlig galt i fremtiden (eller var det fortiden) – og det er naturligvis opp til deg å fikse på det. I løpet av spillet vil du forhåpentligvis også lære et eller annet om bioteknologi og genforsking.

Hvordan det egentlig er meningen at du skal redde verden, kan du jo selv prøve å finne ut, ved å besøkewww.futurama.no/Kharon4A.

Hmmm…på tide og finne ut hva som egentlig har gått galt her.
Innloggingsskjermen, hvor du kan velge utseende, og eventuelt også plukke en medhjelper på nettet som kan hjelpe deg i spillet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse