Hacker/bærbar (ny)

Annonse


Auto-installasjon største risiko

Hacker/bærbar (ny)Sikkerhetsorgansiasjonene SANS (System Administration, Networking, and Security) og NIPC (National Infrastructure Protection Center), drives av FBI, mener at programvarehus fokuserer altfor mye på brukervennlighet og altfor lite på sikkerhet i sine produkter.

Lett spill

Programmer som installerer seg selv etter at du har lastet dem ned fra nettet kan lett inneholde ondsinnet kode. Koden har lett spill når brukeren ikke har anledning til å følge med på hva som faktisk blir installert på harddisken.

Topp 20-liste

SANS har laget en liste over de 20 viktigste truslene på nettet. Lista inneholder ingen spesifikke ormer eller virus, men konsentererer seg i stedet om ondets rot: Systemene og hullene som alle ormer og hackere angriper.

Installasjon farligst

I følge lista blir de farligste hullene skapt gjennom standard installasjonsrutiner som skal gjøre det enkelt for brukeren.

Annonse
I følge SANS-ekspertene er mange av funksjonene som blir installert med nedlastbare programmer unødvendige for bruken av den aktuelle programvaren. De stiller spørsmålstegn ved hvorfor programvarens opphavsmenn legger inn rutiner og funskjoner som bare kan ha til hensikt å snoke i brukerens bevegelser på nettet, eller sogar på sin egen maskin.

Ønsker å skade?

Svaret ligger muligens i kremmerånden. Ved å kartlegge kunden, kan hun eller han gjøres til offer for nye “knalltilbud” i framtida. Men er man paranoid – og det er det jo mange som er i disse terror-tider – kan man tenke seg at enkelte programmerere ønsker å skade eller spionere på de som benytter seg av deres programvare.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse