Atlas og Of Cyberspace

Annonse


Praktverk om Internett

Atlas og Of CyberspaceBåde karttegnere og designere har i mange år forsøkt å illustrere det sagnomsuste “cyberspace”, der alt som foregår er virtuelt.

De har møtt den samme utfordringen som mang en pressemann eller-kvinne: Den virtuelle verden er ikke virkelig, og kan i realiteten bare illustreres med fantasifostre laget i Photoshop.

Slik ser trafikken på et godt besøkt nettsted ut – tegnet med laser. (Ill. fra boka)

Trafikkmønster

Dodge mener at dette er helt feilslått. Han har rett og slett tatt trafikkmønsteret på en vanlig dag, og trukket linjer mellom serverne. Resultatet har blitt et praktverk som burde ligge på ethvert moderne menneskes kaffebord, mener han.

Boka heter Atlas of Cyberspace, og inneholder 300 illustrasjoner. Den eldste er en primitiv strektegning av Arpanet, den militære forløperen til det vi dag kjenner som Internett. Det nyeste er et lasergenerert avtrykk av trafikken på en mye besøkt nettside.

Kan henges på veggen

– Rent estetisk kan man skrive ut bildene og henge dem på veggen. Selv om mange kanskje ikke verdsetter dem teknisk sett, går det an å verdsette dem kunsterisk, sier Martin Dodge til Wired.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse