DX3900 hovedbilde

Annonse


Digitalfoto på enkleste måte

DX3900 hovedbildeNår Kodak snakker om digitale fotokamera, vil de helst unngå å legge så mye vekt på tekniske spesifikasjoner, for eksempel antall piksler. Egentlig ikke så rart, siden flere av kameraene i DX-serien tar relativt lavoppløselige bilder sammenlignet med andre nye digitalkamera på markedet.

I stedet har Kodak funnet det de mener er en enklere og mer forbrukervennlig måte å beskrive bildeoppløsning på, rett og slett ved å oppgi hvor store utskrifter du kan ta før du merker at grovkornene popper fram.

DX3900 er i så måte, med sine 3.1 megapiksler, egnet for å ta bilder som skal forstørres opp til 36 x 28 cm (ca. A3, ikke utfallende). De to andre nye modellene, DX3215 og DX3600, er egnet for utskrifter på henholdsvis 20×15 cm (1.3 megapiksler) og 25×20 cm (2.2 megapiksler)

EasyShare

Alle kameraene i EasyShare-serien, som nå teller fem modeller, må først og fremst være som familiekameraer å regne. De er omtrent like store som tradisjonelle kompaktkamera, og har verken mulighet for utskiftbare linser eller mer avanserte innstillinger.

Annonse
Riktignok har DX3900 mulighetene for å manuelt stille både lukkerhastighet, blender og fokuspunkter, men siden du må bla deg gjennom et par sider med menyer på LCD-displayet hver gang du vil gjøre forandringer, er disse egentlig bare brukbare når du har meget god tid før bildet skal tas.

LCD-skjermen på DX3900 er godt belyst, og menysystemet lett å navigere med. Zoomen er derimot ikke så fryktelig imponerende, med 2x optisk og 3x digital forstørrelse. Makro-funksjonen gjør at du kan komme ca. 15 cm innpå motivet og fremdeles beholde fokus. <å>Kameraet er også utstyrt med video-utgang, slik at du for eksempel kan kjøre lysbildeshow på TV-skjerm.

One-touch sync

Den store styrken til DX3900, og forsåvidt alle de andre kameraene i EasyShare-serien , er en genial dockestasjon, som virkelig gjør overføring av bilder enkelt og intuitivt.

Når du har fylt opp kameraet med ett eller flere bilder, setter du den rett og slett ned på krybben sin, som er koblet til PC-en via USB. Ved ett enkelt trykk på knappen foran på dockestasjonen overføres alle bildene automatisk fra kameraet over til harddisken, og vises umiddelbart på skjermen – uten at du trenger å gjøre så mye som et eneste tastetrykk eller musbevegelse. Og mens kameraet hviler i dockingstasjon, lades batteriene opp.

Bildene lagres automatisk i en forhåndsoppsatt mappestruktur, og det er opp til deg om de skal sorteres etter hvilken dato bildene er tatt på, eller når de faktisk ble overført til datamaskinen. Du kan også sette det hele opp slik at når du overfører bildene til PC, så slettes de automatisk fra kameraet, slik at du kan gå ut og ta nye bilder med full minnekapasitet. Litt som å sette inn «ny film», med andre ord.

Genialt enkelt. Kodak tar i bruk et lite triks fra PDA-verdenen med denne dokkestasjonen.

Programvaren, som du kan velge skal åpnes automatisk etter at bildene er overført, er veldig lett å bli kjent med, og har gode funksjoner for å redigere, justere, og vise bilder på hele skjermen. Det er riktingok ingen Photoshop, men du kan på en grei måte stille inn lys og kontrast, rotere bilder, og klippe til du får akkurat det utsnittet du ønsker. Vil du ha svart-hvitt eller sepia, så er dette fort gjort med den medfølgende effektene.

I det samme har du også en funksjon for å skrive ut bilder, og her kan du lett sette det opp slik at du får plass til to eller fire bilder på et utskriftsark. Veldig greit hvis du har tatt en hel drøss med bilder som du vil ha ut på papir fortest mulig.

Den automatiske utsendingen av bilder via e-post fikk derimot ikke til å fungere.

Alt i alt er Kodaks docking-system det desidert enkleste og mest brukervennlige vi har vært borti på digitalkamera-fronten. Du slipper alt bryddereiet med å finne frem USB-kabelen, eller kjøpe en ekstern kortleser for å få overført bildene, og du slipper til og med å åpne programvaren for å overføre bildene.

Pris og alternativer

DX3900 har en veiledende pris på 6999,- kroner, og er den dyreste av de tre nye EasyShare-modellene. Et 8MB Compactflash minnekort medfølger, men Kameraet er ikke utstyrt med internminne. Dette virker litt merkelig, siden samtlige av de billigere modellene kommer med 8MB intern minnekapasitet i tillegg til kortplasser.

DX3600 koster 5199,- kroner, og har begrensete muligheter til å gjøre lyd- og video opptak. DX3215 tar bilder med relativt lav oppløsning, og koster 3899,- kroner. Denne modellen har kortplass for MutliMedia/secure Digital-kort (MMC/SD) i stedet for CF.

Mer informasjon om de forskjellige EasyShare-kameraene finner du på www.kodak.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse