Microsoft Passport/Hotmai

Annonse


Sun i teten for Passport-alternativ

Microsoft Passport/HotmaiI dag brukes Microsoft Passport først og fremst for å få tilgang til sin Hotmail-konto, og for pålogging på MSN. Men Passport er et av de viktigste komponentene i Microsofts .net-strategi, og hvis alt går som programvaregiganten vil, kommer vi alle til å bruke vår innlogging på Passport når vi er ute og surfer, laster ned saker, eller shopper online.

Poenget er at vi ved å logge seg på en gang på Passport, så kan man automatisk besøke nettsteder som også er Passport-kompatible, og bruke tjenester og utføre transaskjoner der uten videre pålogging.

Selskapene i det nyopprettete Liberty Alliance inkluderer Cisco, General Motors, og Bank of America, og har nettverksgiganten Sun i teten for initiativet. Liberty Alliance har som mål og skape et alternativ til Passport, under preteksten av at et slikt system ikke bør falle under kontrollen til ett enkelt selskap.

Åpent samarbeid

I en pressemelding fra Liberty Alliance denne uken heter det at «programvare for å styre brukeridentiter og autentisering er en av byggesteinene i nettets fremadstormende utvikling. Dette er så grunnleggende viktig at en enighet har vokst frem om at denne teknologien ikke bør eies å kontrolleres av en enkeltstående aktør. I stedet trenger vi et åpent, distribuert system med teknologi og identiteter fra mange forskjellige bidragsytere, i et større nettverk av samarbeid og tillit.»

For mer informasjon om Liberty Alliance, besøk www.projectliberty org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse