Konsollkrig illustrasjon

Annonse


Prisras på Playstation 2

Konsollkrig illustrasjonDa Playstation 2 ble lansert i Norge i desember 2000, var prisen på drøye 4500,- kroner. Det tok altså mindre enn et år før prisen ble redusert med en tredjedel. Frem til fredag har maskinen fremdeles en veil. pris på omlag 3990,- kroner.

I tillegg til å gjøre maskinen mer attraktiv for årets julegaveshoppere, gjør denne prisjustering at Playstation 2 vil være i stand til å konkurrere prismessig med Gamecube, den nye priskonsollen som skal lanseres i Norge etter nyttår. Det forventes at Gamecube vil ha en introduksjonsspris på mellom 2500 og 3000,- kroner.

Neste vår vil naturligvis også Microsoft by på sterk konkurranse for både Sony og Nintendo, med lanseringen av den mye omtalte spillmaskinen Xbox.

Selvsikkert

I en pressemelding fra Egmont Interactive overlater markedssjef Espen Tollefsen lite til fantasien om den norske PS2-importørens ubeskjedne holdning til konkurransesituasjonen neste år:

Annonse
– Vi er sikre på at etter jul vil Playstation 2 være den valgte maskin for alle spillere i året 2002. Vi har kvalitetsspillene, den aggressive prispolitikken, de beste utviklerne i verden, en produksjonskapasitet og en viktig trade støtte.

Egmont regner med et samlet salg av Playstation 2, Playstation, og PS One på 65.000 enheter i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse