Annonse


Mobilprodusentene flykter fra Palm

Det er lenge siden Nokia gjorde det klart at de ikke ville lage en mobiltelefon med Palm OS. I stedet skulle verdens største mobilprodusent lage en telefon med Palm brukergrensesnitt, basert på et OS fra Symbian (EPOC). Nå skrotes hele prosjektet, og Palm har fått et nytt skudd for baugen.

Nei fra Motorola

Minst like alvorlig er det at også Motorola sier nei til Palm. Selskapet har tidligere droppet samarbeidet med Psion, noe som bidro sterkt til at Psion trakk seg helt ut av konsumentmarkedet. Bruddet fikk mange til å tro at Motorola ville styrke satsingen på Palm OS, men dette gjør de altså ikke.

Motorola lanserte nylig sin mindre ambisiøse Accompli 008, basert på en egenutviklet plattform. Samtidig fortsetter Motorola utviklingen av en EPOC-telefon på egenhånd.

Etter at Palm fredag innrømmet at det ikke ville bli noen Nokiatelefon med Palm UI (User Interface) falt Palms aksjer med 18 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse