Videokonferanse

Annonse


Flyskrekk kan gi IT-boom

VideokonferanseDet ser med respekt og melde ikke særlig lyst ut akkurat nå. IT-akskene var på full fart nedover før terrorangrepet 11. september. Og ramlet ytterligere etterpå.

Men nå ser flere analytikere grunn til optimisme. Etter hvert som flyskrekken brer seg og lysten til å reise både til og fra USA avtar, vil behovet for virtuelle kommunikasjonsveier melde seg med større tyngde.

Kronglete å fly

I følge EETimes vil frykten, flyselskapenes dårlige økonomi og ikke minst det faktum at en skjerping av sikkerheten vil føre til at det både blir mer tungvint, dyrere og mer tidkrevende å fly, bety større etterspørsel etter videokonferanser via nettet.

Slike konferanser krever rask forbindelse og i mange tilfeller nytt utstyr på kontorplassene.

Annonse
TV-kvalitet

– Videokonferanser via bredbånd vil forandre verden, sier direktør Peter Hanley i selskapet Novellus Systems, som leverer nettverksløsninger til det amerikanske næringslivet.

Han mener at folk vi, kreve langt høyere kvalitet enn i dag, faktisk opp mot HDTV-nivå. HDTV er den amerikanske standarden for digitalfjernsyn i tilnærmet DVD-kvalitet.

Mer mobil

Også mobilsalget vil nyte godt av krisen innen luftfarten, hevdes det. Stikk i strid med signalene det siste halve året opplever nå fabrikanter av brikker og elektronikk til mobilindustrien tegn til bedring.

Texas Instruments blir av analytikerne vurdert som ett av de selskapene som vil gå betydelig bedre framover.

Børsoppgang

Analytikerne oppfatning blir styrket av dagens børsutvikling i Europa. IT-og telekomaksjene på Oslo børs steg med hele fem prosent i dag. Samme utvikling ser vi på flere av de europeiske børsene i formiddag.

Det knytter seg stor spesnning til hva som vil skje med amerikanske IT-aksjer når NASDAQ-børsen åpner i ettermiddag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse