Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Den store virusinvasjonen

Virusene er sluere og farligere enn noensinne. Én av tre hundre e-postmeldinger som sendes på nettet inneholder nå virus, ifølge nettsikkerhetsselskapet MessageLabs.

Virusmonster
Virusene blir bare verre og verre.

Den nyeste trusselen, Nimda, er blant de mest utspekulerte viruset nettet har sett. Det kan spre seg på 16 forskjellige måter, og angriper mail-systemer, servere, nettsteder, og hjemmesurfere.

Britiske MessageLabs overvåker deler av nettet verden over, og snapper opp virusinformasjon der den måtte dukke opp. Selskapet beregner nå at én av 300 e-mail i sirkulasjon er infisert med virus. Dette er en stor økning fra Oktober i fjor, skriver CNN, da bare én av 700 meldinger innholdt virus.

Hvis denne veksten fortsetter, og virus og ormer får boltre seg fritt, vil så mye som en av 10 e-mail være virus-infiserte i 2007. MessageLabs mener at eksisterende antivirus-systemer ikke er i stand til å respondere raskt nok når nye virus dukker opp, og at problemet må angripes ved roten….på Internett-nivå. Selskapet registrer fremdels desidert flest tilfeller av SirCam-viruset, som er omlag seks ganger så hyppig som de ni neste største virusene kombinert.