Fly

Annonse


Flyselskaper kutter nett-rabatt

FlyI kjølvannet av det ufattelige terror-angrepet mot New York og Wshington gjennomgår både myndigheter og flyselskapene flysikkerheten med fintakket kam. En av de store svakhetene er bestilling av billetter over nett.

Vanskeligere å spore

Selv om kaprerne av de tre flyene som ble styrt inn i World Trade Center i New York og det amerikanske forsvarets hovedkvarter Pentagon i Washington etter alt å dømme bestilte billetter over disk, mener nå mange at det ville vært vanskeligere å spore kaprerne og deres nettverk i etterkant dersom de hadde bestilt billettene over Internett.

Fullt kutt?

Flyene som ble brukt i aksjonen stammet fra to av de største flyselskapene i USA. American Airlines og United Airlines. Begge disse selskapene har nå slettet å gi rabatt til kunder som bestiller via nett. Mange venter at neste steg vil bli å kutte ut nettbilletter helt, enten etter pålegg fra myndightene eller på eget initiativ.

I tillegg har både TWA og US Airlines midlertidig sluttet å gi nettrabatt. Alaska Airlines er det et av de få større selskapene som fortsatt gir avslag i prisen for de som bestiller på nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse