Annonse


Dømt for mail-utpressing

Dette skriver Stavanger Aftenblad.

En 34-åring fra Sandnes ble dømt til sju måneders fengsel for å ha tilegnet seg e-posten på falske premisseer, samt presset Kværner-selskapet for penger i etterkant. Fem av de sju månedene er betinget. Dermed må mannen bare tilbringe to måneder innenfor murene, dersom dommen blir stående.

Frifunnet

En 31-åring sto også tiltalt i samme sak, men ble frifunnet for utpressing. Han ble imidlertid funnet skyldig i å ha skaffet seg kunnskap om innholdet i dokumentene som ble sendt til feil e-postadresse og dømt til betinget fengsel i 30 dager.

Feilsendt mail

34-åringen hadde registrert domenenavnet kvearner.com, og fikk dermed feilsendt e-post som skulle til Kværners nesten identiske maildomene kvaerner.com.

Annonse


I juli i fjor fikk han en e-post som inneholdt den topphemmelige strategien mot Kjell Inge Røkke og Aker Maritimes oppkjøp i Kværner.

E-posten var sendt fra meglerhuset Sunndal Collier.

Ville ha to millioner

Økokrim hevder at de to mennene skal ha truet med å selge filen til en tredje part for markedspris. Under et møte på Stavanger lufthavn, Sola, skal mennene via Sunndal Colliers advokat ha fått tilbud om 100.000 kroner, noe de avslo. Ifølge tiltalen skal 34-åringen i stedet ha foreslått en kjøpesum på hele to millioner kroner.

Dette skal ha blitt resolutt avslått. I stedet ble de to politianmeldt og seinere tiltalt.

Anker

34-åringen vil anke dommen. 31-åringen blir av sin advokat anbefalt å gjøre det samme.

I følge 34-åringens advokat Arvid Sjødin ble tilbudet om to millioner kroner framsatt for å få slutt på diskusjonen – ikke i fullt alvor. Hans klient ville snakke med kværner – ikke med Sunndal Colliers advokat, hevder han.

Samtidig påpeker han det ironiske i at 34-åringen ikke ville ha blitt dømt dersom han hadde gitt dokumentet til pressen – uten først å ha lest det selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse