q-free magcom

Annonse


Q-free vil kjøpe MagCom

q-free magcomDet er mange som har meninger om hva som førte til MagComs fatale mageplask. Da ideen om å produsere en high-end mobiltelefon med PDA ble unnfanget rådet optimismen i markedet. Antallet solgte mobiltelefoner eksploderte, og PDA-produsenter som Palm klarte ikke å mette markedets enorme etterspørsel.

Men ting endret seg raskt, og da MagCom omsider fikk telefonen sin ut på markedet var alt snudd på hodet. Kombinert med produksjonsproblemer, negativ presseomtale og et overpriset produkt som hadde mistet det meste av sitt teknologiske forsprang kunne det ikke gå bra.

Q-free

Ett av selskapene som har kastet sine øyne på MagCom er Q-free. Selskapet er fra før best kjent for sine geniale køfri-brikker, de som gjør det mulig å pløye rett igjennom flere bomringer uten å måtte stoppe for å betale eller vise billett.

Administrerende direktør i Q-free, Kai Bogen er lite interessert i å fortelle om selskapets planer med MagCom. – Vi kan ikke si noe om dette uten å gå rett inn på vår strategi for fremtiden, og det ønsker vi ikke å gjøre, sier Bogen.

Annonse


Stor interesse

Bogen vil heller ikke si noe om hvorvidt det er aktuelt for Q-free å ta opp produksjon av mobiltelefoner, eller om det er selskapets utviklingsavdeling som har størst interesse. – Det har vært en voldsom interesse for dette konkursboet, og derfor vil vi ikke si noe som helst ennå sier Bogen.

Hurtig avgjørelse?

Q-free har imidlertid planene klare, selv om de foreløpig holder kortene tett mot brystet. På spørsmål om hvor raskt en avklaring kan komme, sier Bogen at han tror mye kan være klart i løpet av et par uker. -Nå må vi jobbe og se hva vi får til. Så skal vi være veldig klare når vi bare sjøl har det klart, sier Bogen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse