Hacking vignett matrix

Annonse


18 måneder for hacking

Hacking vignett matrixUngdommen fra Montreal – som gikk under nicket Mafiaboy – skal ha gjort skader for 1,7 milliarder dollar, om lag 16 milliarder kroner. Guttungen fikk også ett års sikring etter at dommen er sonet i tillegg til en bot på 160 US dollar, ca 150 kroner. Ifølge Cnet.com viste ikke ungdommen noen følelser da dommen ble opplest.

Alvorlig forbrytelse

Dommeren erklærte at det han hadde gjort var et angrep som svekket hele det elektroniske kommunikasjonssystemet, og understreket alvorligheten i forbrytelsen.

Hoveddelen av anklagene mot Mafiaboy er for å ha skaffet seg tilgang til datamaskiner ulovlig.

– Vi mener dette er en fornuftig dom. Den sender et sterkt budskap til hackere. De vil bli tatt om de gjør slike ting, sa aktor Lous Miville-Deschenes, som trakk en rekke anklagepunkter i vinter.

Annonse
Forsvareren er av en annen mening. Yan Romanowski vurderer anke. Han mener fengsel er for strengt.

DOS-attack

Saken skriver seg fra februar 2000 da en rekke web-steder gikk ned etter å ha blitt bombardert av tusenvis av meldinger i løpet av et kort tidsrom, et såkalt DOS-attack. DOS står i denne sammenhengen for denial of service. Dette fikk steder som Exite og Amazon.com til å knele, eller rettere sagt hindret legitime brukere å få tilgang.

Ungdommen ble arrestert i april 2000 etter telefonavlytting, tracing av kommunikasjon og hjelp fra informanter. En viktig årsak til at han ble tatt og dømt, er at han skrøt av sine cyberattack i snakkerom – chat – på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse