Robert Nurgberg, B&O

Annonse


Design-dansker satser på IT

Robert Nurgberg, B&OI forbindelse med åpningen av Norges første rene B&O-butikk på Drammensveien i Oslo flesket det danske selskapet til med sin strategi.

– Om fem år vil vi ikke lenger ha Windows. Operativsystemer, bokser, kabler – alt sammen vil forsvinne ut av folks hverdag, spår produktsjef Robert Nurgberg ved B&Os hovedkvarter i Struer.

Men det er om fem år, når Microsoft for lengst har lansert Blackcomb eller Longhorn – eller muligens har gått konk fordi danskene har rett.

Tidløst

I første omgang vil B&O satse på kjent og utprøvd teknologi – brukt på en måte som tilfredsstiller den kresne bruker som bare vil at ting skal virke og passe inn i stueinteriøret.

Annonse
B&Os produkter har alltid hatt en tidløs tekno-eleganse som gjør et en ganske alminnelig radio fra 70-tallet faktisk ser ut som et høyteknologisk vidunder selv i dag.

Dristigere

De har tradisjon for å vente med det aller siste til teknologien er moden. Kundene er ofte velstående middelaldrende par som vil ha brukervennlighet og design. Men med den nye sjefen Torben Ballegaard Sørensen (tidligere sjef i Lego) skal de bli dristigere.

– Vi ser at vi får en ny generasjon kunder som ikke lenger er redd for teknologi, slik tidligere kundegrupper var, sier Nurgberg.

Bærbart

For om lag ett år siden lanserte B&O sin MP3-spiller for PC. Denne har de nå oppgradert til å kunne styre eksterne B&O-enheter. De har allerede lansert en bærbar radio med CD i futuristisk design. I februar neste år kommer en lommespiller basert på Microsofts MP3-svar WMA og SD minnekort. ITavisen.no fikk sniktitte på et bilde på Nurgbergs PC. Den ser ut som en sølvkule, og kommer uten tvil til å bli en »må ha»-dings for Frogner og dalstroka vestafor.

Prisen er deretter: Et sted mellom 5000 og 6000 kroner.

Trådløst

B&O har foreløpig ikke funnet en trådløs teknologi som ivaretar overføring av bilde og lyd godt nok. Radiooverføring lager for mye støy, infrarødt betinger fri sikt og Bluetooth har ikke god nok støtte for lyd med fullt frekvensområde.

B&O har bestemt seg for Firewire framfor USB2. Men de teller fremdeles på knappene når det gjelder trådløs overføring.

– I dag kan du bruke Bluetooth til noe og WLAN til andre ting. På sikt tror vi at Bluetooth kan brukes til noe, mens WLAN kan brukes til alt, sier Nurgberg – og melder seg dermed inn i gruppa av de som mener at de to teknologiene faktisk kommer til å være konkurrerende snarere enn komplementære.

Bilstereo

På tegnebordet ligger et system som overfører nær sagt alle typer data mellom alle typer apparater i hjemmet – både TV, PC, stereoanlegg og til og med bilstereo.

– Vi ser for oss at du har kjøpt en ny CD på vei hjem, parkere bilden i garasjen og går inn i stua og spiller den. Musikken overøres trådløst til stereoanlegget bilen, slik at den ligger klar til du skal kjøre på jobb neste morgen, sier Nugberg entusiastisk.

PC-tilbehør

Han kan også fortelle at B&O i nær framtid vil komme med PC-tilbehør som gjør hjemmekontoret til en pryd for øyet.

– Vi kommer til å levere skjermer, tastatur og høyttalere som er sømløse og integrerte. Samt en løsning på kabelproblematikken som sammen med de andre produktene endelig gjør kontorpulten pen og ryddig, sier Robert Nugberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse