Annonse


Telenor vil kjøpe Bredbandsbolaget

Telenor har imidlertid ikke hastverk, og er åpen for samarbeidsmodeller i Sverige.

– I løpet av et par år skal vi være nr. 1 eller 2 blant bredbåndsaktørene i Norden, sier Per Tengblad, sjef for Telenor Bredband, til Dagens Industri. Tengblad leder det svenske datterselskapet som i forrige uke kjøpte kabel-tv-selskapet Sweden On-line (185.000 abonnenter).

Stor i Norden = stor i Sverige

– Telenor ser Norden som sitt hjemmemarked og skal vi være en av de største på bredbåndsmarkedet i Norden må vi også være en av de største i Sverige, sier Tengblad, som tror kampen om det nordiske bredbåndsmarked vil stå mellom Telenor og Telia.

Dersom kjøpet av hele den nordiske satellitt-tv-distributøren Canal Digital går i orden (det må godkjennes av konkurransemyndighetene i Norge, Sverige og EU) vil Telenor inkludert sitt svenske datterselskap Telenordia ha 1,1 millioner svenske kunder.

Annonse
TV-strategi

Distribusjon av digitale tv-signaler ser ut til å bli et stadig mer sentralt satsingsområde for Telenor. Med konvergerende digitale nett vil trafikken kunne gå gjennom mange slags kanaler, fra kopperbaserte DSL-løsninger til bakkebaserte digital-tv-nett. En teleoperatør med flere distribusjonskanaler vil kunne høste stordriftsfordeler som kan bli betydelige.

Tengblad uttrykker dette slik: – Når vi ser på Bredbåndsbolaget, Utfors og andre bredbåndsaktører er det klart at vi også ser på det jordbundne digital-tv-nettet, ettersom det også kommer til å være en del av det fremtidige bredbåndsnettet.

I Norge vil konsesjon for et jordbundet digital-tv-nett bli lyst ut i løpet av høsten. Telenor fremstår som favoritt til å få konsesjonen, men vil ha samarbeidsavtaler med almenkringkasterne NRK og TV2.

«Jordmor»

Tengblad sier også at Telenor ikke har planer om å kjøpe seg inn i svenske mediaselskaper for å få mer kontroll over innhold, men utelukker ikke at Telenor kan gå inn i det han kaller «barnmorskeroll» («jordmorsrolle») i svenske mediaselskap.

Hovedkonkurrenten Telia har lignende planer, etter Tengblads vurdering. De kan omfatte et samarbeid med Tele2 og Modern Times Group, som eier flere tv-kanaler. – De samarbeider jo allerede innen tv og mobiltelefoni, sier Tengblad.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse