Piratfilm

Annonse


Eksplosjon i piratkopiering

PiratfilmAnalysebyrået Webnoise har målt trafikken på de fire største fildelingsnettverkene, FastTrack (som brukes av Morpheus, Kazaa og Grokster), Audiogalaxy, iMesh, og Gnutella. I slike såkalte peer-2-peer nettverk laster brukerne ned filer fra hverandres harddisker, enten det er lydfiler, programmer, bilder, eller video.

I August måned var det totale antall nedlastede filene på de fire store nettverkene 3.05 milliarder, altså godt over de 2.79 milliarder filene som ble lastet ned fra Napster i storhetstiden i Februar 2001.

Fremdeles er det musikkfiler som utgjør brorparten av de kopierte filene, men også piratkopiert programvare og Hollywood-filmer tar en stadig større del av kaka.

Webnoize tror problemet for film- og plateselskaper bare vil bli større, og ser stor videre vekst for fildeling i tiden fremover. Særlig er det studenter med enkel tilgang til båndbredde og lagringsplass som antas å drive denne veksten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse