Annonse


Alkohol-batteriene kommer

Batterier basert på metanol er ikke en ny idé. De ble utviklet for flere tiår siden, men først nå ser det ut til at størrelse og vekt har kommet såpass langt ned at de kan brukes i kommersielle produkter som PC, PDA og mobiltelefon.

10 ganger bedre

Det japanske elektronikkselskapet NEC planlegger å bruke slike batterier i mange av sine produkter i framtida. De hevder at batteriene er 20 prosent mer effektive enn de beste batteriene som brukes i dag. I forhold til lithium ion-batterier, som i stor grad har overtatt for nikkel kadmium, gir metanol-batteriene 10 ganger så stor effekt når størrelse og vekt er lik.

Vil ta tre år

Også Sony har stor tro på teknologien, men har foreløpig ikke annonsert produkter som støtter metanolbatteriene direkte. Det er også usikkert om eksisterende produkter kan utnytte dem. I følge Sony vil det gå to til tre år før batterier og produkter er tilpasset hverandre.

Whisky på laptop?

For ordens skyld: Metanol er den typen alkohol som ikke kan drikkes. Inntak fører blant annet til blindhet. På den annen side skulle det kjemisk sett ikke være noe i veien for å lage batterier som går på etanol – den drikkbare varianten.

Vil vi i framtida se gråtende, dresskledde menn som fyller taxfree-kvoten på laptopen sin i ren strømnød?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse