T65 blå

Annonse


Tar kvelertak på på 3310

T65 blåT65 er en mobiltelefon med GPRS. Det gjør deg blant annet i stand til å være på Internett hele tiden (WAP) uten at det koster deg skjorta.

Billig i bruk

Riktig nok koster det mellom 100 og 150 kroner måneden å laste ned den første megabyten, men så er det heller ikke småtterier av WAP-innhold du kan laste ned for denne summen. Neste megabyte koster mellom 20 og 25 kroner.

Nokia 3330 har også WAP, men forutsetter at du ringer opp en server for å være på nett. Mens du er tilkoblet nettet er telefonlinjen din opptatt, og du kan ikke nås. På T65 kan du når som helst ta pause i wappingen for å besvare samtaler eller ringe ut. Dessuten kan du altså chatte til en brøkdel av prisen. (ikke om du bruker SMS-chat).

Mindre

T65 er en del mindre enn sin konkurrent, men lover like vel langt bedre batterikapasitet. Vekten er 94 gram, mot Nokias 133 gram. Batteriet er innbygget og det er ikke meningen at du skal skifte dette selv.

Annonse
Den største nyheten er like vel at Ericsson har kvittet seg med den utvendige antennen, at det knøttlille displayet er borte, og at telefonen har fått en 4-veis navigasjonstast. I tillegg har den en blå knapp som gir deg direkte tilgang til Internett via ett langt trykk.

EMS

Navigasjonstasten er behagelig i bruk, og menyen er så enkel at du skal kunne klare deg godt uten bruksanvisningen. T65 har dessuten en adressebok der du kan legge inn bilder knyttet til telefonnumrene. Når vedkommende ringer får du bildet opp på skjermen.

T65 har også EMS som er en videreføring av SMS. EMS lar deg sende bilder, ringetoner og annet innhold som vedlegg til SMS. Systemet forutsetter at også mottakeren har en EMS-telefon, men dette behøver ikke å være en Ericsson.

Status

Om T65 klarer å banke Nokia på salgsstatistikkene avhenger av flere ting. Mange unge skal ha Nokia samme hva, og gir en god dag i hvilken telefon som egentlig er best. Prisen vil også ha sitt å si. Ericsson T65 blir trolig en anelse dyrere enn 3330, selv om selskapet hevder de skal kunne konkurrere på pris. Til gjengjeld gir det status å ha en telefon som er litt dyrere enn den alle andre har.

Ericsson har uansett laget en god telefon, og det vil ikke være ufortjent om de med dette klarer å gjøre et comeback i ungdomssegmentet.

Flere funksjoner og bedre batteri enn Nokia 3330, men må man hete Nokia for å lykkes?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse