Sony CMR-PC2

Annonse


Logger deg inn på trynefaktor

Sony CMR-PC2De nye webkameraene skal ut i butikkhyllene til høsten.

CMR-PC2 er den dyreste modellen, med en stillbilde-oppløsning på 1280×960, og en egen tradisjonell «knips bilde»-knapp montert på selve kameraet. Prisen er på omlag 1.350 kroner.

I pressemeldingen fra Sony skryter de av at kameraene forandrer PC-en til en «basestasjon som gjør det mulig å sende videoklipp eller bilder med e-post…eller til og med å designe websider». Det de mener med sistnevnte er ikke annet enn at webdesign-programmet Dreamweaver 2 medfølger CMR-PC2.

Smil deg inn i Windows

Derimot får Windows 2000-brukere en morsom mulighet til å benytte bilde- og talegjenkjenning til å kjenne igjen brukeren ved pålogging. Dette ligner muligheten til å midlertidig låse PC-en ved hjelp av en biometrisk skjermsparer, som følger med alle tre kameramodellene, men programvaren som følger med CMR-PC2 gir deg altså kontroll over selve påloggingsrutinen til operativsystemet.

Annonse


CMR-PC3 er 300 kroner billigere, og tar bilder i 640×480 punkter. Programvaren for biometrisk pålogging og webredigering medfølger ikke.

CMR-PC4

CMR-PC4 har et litt annet design, og skal være spesialdesignet for stasjonære PC-er, med videokonferanser og bildemanipulering som egnete arbeidsområder. Den har en ekstra lang kabel på to meter, som skal gjøre den mer egnet for å plasseres rundt omkring i rommet. Prisen er ca. 850 kroner.

Alle modellene kommer med programvare for bilde- og videoredigering, samt videokonferanse og slipsnålmikrofon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse