Håvard Larsen

Annonse


Compaq-sjefen overrasket

Håvard LarsenLarsen gir uttrykk for at fusjonen bør gi kjempemuligheter i Norge, og erklærer glatt at det fusjonerte selskapet bør få over fire milliarder i omsetning og bli større enn IBM i løpet av kort tid.

Nå hadde vi selvsagt ikke ventet å treffe noen norsk leder for verken HP eller Compaq som ville være negativ til fusjonen, men Larsen insisterer på at dette bare kan sees på som en spennende utfordring med kjempemuligheter.

Sterkere

Vi får økt konkurransekraft i forhold til konkurrentene våre. Til sammen hadde HP og Compaq i Norge en omsetning på litt over fire milliarder kroner i fjor. Det betyr at vi fort bør bli større enn IBM, sier Larsen frydefullt.

Larsen forteller at han snakket med Jan Dagfinn Midtun, Norges-sjefen i HP i morgentimene tirsdag.

Annonse
Ikke posisjonskamp

– Vi er enige om at utfordringen for meg og Jan Dagfinn Midtun nå er å sikre at vi ikke retter fokus internt i stedet for mot markedet. I dag blir det naturlig nok intern fokusering, men i morgen må vi ut og selge som bare det, sier han og nekter naturligvis å kommentere hvem som blir toppsjef i Norge når de flytter under samme tak.

– Compaq har erfaring fra fusjonen med Digital, og vet at det tar sju til åtte måneder å få organisasjonene til å fungere sammen. Det vi som ledere nå får som utfordring, er å sørge for at ikke folk blir mer opptatt av å slåss om posisjoner enn av å selge, sier Larsen, som lover at HP og Compaq kommer til å være konkurrenter til utpå nyåret når fusjonen sannsynligvis er i boks.

Lite konkurranse

Larsen sier at det er for tidlig å si nøyaktig hva slags følger fusjonen får i Norge, men mener det er svært kompletterende organisasjoner.

– HP er tjenestedrevet via salg av konsulenttjenester, mens Compaq er en serviceorganisasjon. Innenfor PCer og noen unixprodukter konkurrerer vi, men bare på enkelte segmenter av markedet, sier Larsen.

Han peker på at når det gjelder trådløse produkter er Compaq sterke, samtidig som de også selger svært bredt når det gjelder servere. HP har store servere som har et godt grep om spesielt finansmarkedet. Samtidig er HP sterke på hjemmePCer og printere.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse