Virusmonster

Annonse


Råttent virus fra «Microsoft»

VirusmonsterEt ormevirus er i omløp, som utgir seg for å være en legitim sikkerhetsoppdatering fra Microsoft. Viruset har betegnelsen [email protected], og går aktivt inn for å gjøre .exe-filer ubrukelige på infiserte maskiner. Trojaneren pløyer også gjennom websider du måtte ha liggende på harddisken din (*.ht*), på jakt etter e-postadresser den kan sende seg selv videre til.

Slik ser e-posten ut:

From: “Microsoft Support” [email protected]
Subject: Invalid SSL Certificate

Hello,

Microsoft Corporation announced that an invalid SSL certificate that web sites use is required to be installed on the user computer to use the https protocol. During the installation, the certificate causes a buffer overrun in Microsoft Internet Explorer and by that allows attackers to get access to your computer. The SSL protocol is used by many companies that require credit card or personal information so, there is a high possibility that you have this certificate installed. To avoid of being attacked by hackers, please download and install the attached patch. It is strongly recommended to install it because almost all users have this certificate installed without their knowledge.

Annonse
Have a nice day,
Microsoft Corporation

Vedlegg: sslpatch.exe

Ligg unna!

Så hvordan beskytter du deg mot den? Du kan jo begynne med å ikke åpne og kjøre «sslpatch.exe»!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse