Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Råttent virus fra «Microsoft»

Får du tilsendt en sikkerhetsoppgradering fra [email protected] er det kanskje fristende å installere den, men du skal vite å passe deg for forfalsket e-post…

Virusmonster
Et ormevirus er i omløp, som utgir seg for å være en legitim sikkerhetsoppdatering fra Microsoft. Viruset har betegnelsen [email protected], og går aktivt inn for å gjøre .exe-filer ubrukelige på infiserte maskiner. Trojaneren pløyer også gjennom websider du måtte ha liggende på harddisken din (*.ht*), på jakt etter e-postadresser den kan sende seg selv videre til.

Slik ser e-posten ut:

From: «Microsoft Support» [email protected]
Subject: Invalid SSL Certificate

Hello,

Microsoft Corporation announced that an invalid SSL certificate that web sites use is required to be installed on the user computer to use the https protocol. During the installation, the certificate causes a buffer overrun in Microsoft Internet Explorer and by that allows attackers to get access to your computer. The SSL protocol is used by many companies that require credit card or personal information so, there is a high possibility that you have this certificate installed. To avoid of being attacked by hackers, please download and install the attached patch. It is strongly recommended to install it because almost all users have this certificate installed without their knowledge.

Have a nice day,
Microsoft Corporation

Vedlegg: sslpatch.exe

Ligg unna!

Så hvordan beskytter du deg mot den? Du kan jo begynne med å ikke åpne og kjøre «sslpatch.exe»!

Annonse