Hacking vignett matrix

Annonse


Advarer IT-folk mot USA-reise

Hacking vignett matrix– Vi vil påpeke at alle russiske spesialister som samarbeider med amerikanske sleskaper innen dataprogrammering og programvareutvikling at de – uansett utfallet av Sklyarov-saken – riskerer å bli stilt til ansvar for den amerikanske loven av 1998, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

– Jobb hjemmefra!

I uttalelsen blir russiske IT-eksperter anbefalt å jobbe hjemmefra når de har oppdrag for amerikanske selskaper. I det øyeblikket de lander på amerikansk jord, kan de risikere å bli arrestert for noe som er fullt lovlig virksomhet i Russland, heter det.

Sklyarov-saken

Den offisielle advarselen kommer i kjølvannet av at Dmitri Sklyarov i midten av juli ble arrestert og siktet for å ha brutt den såkalte «Digital Millennium Copyright Act», som skal beskytte amerikanske IT-selskaper mot piratkopiering og fikling med opphavsbeskyttede koder.

Sklyarov hadde laget et program som satte brukere i stand til å lese passordbeskyttede elektroniske bøker i Adobes Acrobat Reader-format. Dette programmet presenterte han på hackerkongressen DefCon i Las Vegas 16. juli i år.

Annonse
Arrestert

Like etter demonstrasjonen ble han oppsøkt på sitt hotellrom av FBI – mens han holdt på å pakke til hjemreisen. Han ble arrestert og satt i varetekt, etter å ha blitt politianmeldt av Adabe.

Seinere trakk Adobe anmeldelsen, men myndighetene valgte likevel å forfølge saken på grunnlag av egen etterforskning.

Sklyarov ble til slutt løslatt mot kausjon, og står nå for retten tiltalt for brudd på loven.

Ikke bare russere

Men det er ikke bare russere som har grunn til å skjelve når de lander på en amerikansk flyplass.

Den nederlandske krypteringseksperten Niels Ferguson er så redd for å bli straffet at han ikke tør å si hvordan han klarte å knekke filmbransjens kopisikring HDCP (High-bandwidth Digital Copy Protection).

I sin jobb er han helt avhengig av å kunne reise til USA, og frykter at det ikke lenger vil være mulig dersom han offentliggjør sitt forskningsarbeid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse