Taxt

Annonse


Gode printernyheter fra Canon

TaxtDenne uken inviterte Canon pressen til en demonstrasjon av de nye skriverne. I flere timer fikk vi prøve oss på utskrift av bilder og tekst på ulike skrivere og på forskjellige papirkvaliteter. Canon hevder de er best, og setter mye inn på å bevise det.

Så har også gjentatte tester vist at Canon ligger et hestehode foran sine konkurrenter når det gjelder skrivere for hjemmemarkedet. Ikke bare er utskriftskvaliteten upåklagelig, men like viktig er det at Canons blekkskrivere er rimelige i drift.

S100 for nybegynnere

Den enkleste og rimeligste av de nye modellene er Canon Bubble Jet S100. Canon hevder denne gir »absolutt knivskarpe bilder i fotokvalitet». Etter vår oppfatning er dette en overdrivelse. Utskriftshastigheten er heller ikke imponerende, med maks 5 sider per minutt i sort hvitt, og 2 sider per minutt i farge (.og da skal det ikke være mye farge på siden).

Canon Bubble Jet S100 er en grei skriver for den som bare trenger en helt enkel skriver med mulighet for greie farge- eller sort/hvitt utskrifter på vanlig papir. Å putte fotopapir i denne skriveren er å kaste perler for svin. Men med en utsalgspris på 795 kroner er skriveren absolutt verd pengene.

Annonse


S300 for enkle behov

Da er nok Canon Bubble Jet S300 langt bedre. Her må vi bare innrømme at bildene faktisk blir fine. Skriveren er dessuten mange ganger raskere enn sin lillebror, og du skal ikke ha tatt mange utskriftene før du lærer å sette pris på dette.

Å skrive ut et fotografi i A4-format tar om lag halvannet minutt. Resultatet kan godt settes i glass og ramme, selv om en del fargeoverganger naturlig nok blir bedre i fotoprintere som benytter 6 fargepatroner enn de gjør ved 4-fargeteknologi. S300 kan skrive ut med 2400×1200 dpi. Prisen på denne skriveren er 1695 kroner.

S500 for økonomene

På neste trinn lanseres S500, en skriver med omtrent samme ytelser som S 300, men med noe høyere utskriftshastighet. S500 har Canons separate fargepatroner, som gjør at du slipper å kaste en halvfull blekkpatron, fordi du har skrevet den tom for én farge. Maskinen har ellers de samme ytelsene som Canons testvinner S600, selv om den skriver noe langsommere.

S500 er også et par hundrelapper billigere enn forgjengeren, og koster 2.295 kroner.

S630 for de drevne

-Canon S630 skal bli vår nye slager, sier produktsjef Ingar Taxt i Canon. Med det mener han at det er denne modellen som skal overta den posisjonen S600 har hatt. Skriverhodet er det samme som i S600, men hastigheten er forbedret. – I tillegg har den fått et litt friskere design,. Sier Taxt. Han sier S630 vil koste kr. 2.795,-.

Vår erfaring med denne skriveren er at den er rask, stillegående og gir gode utskrifter på alle typer papir. Som allroundskriver er denne midt i blinken, ikke minst fordi den gir gode utskrifter på alt fra de enkleste »drafts» til A4 fotoutskrifter. Har du planer om å stille ut bildene dine vil jeg nok like vel anbefale at du velger S 800, som er den beste fotoprinteren vi har forsøkt til dags dato.

S 6300 for store oppgaver

Canon kommer også med en ny fargeprinter for den som har behov for å foreta større utskrifter. Canon Bubble Jet S 6300 er samme maskin som S 630, men med mulighet for å skrive utfallende utskrifter i størrelse A3.

Denne skriveren koster 5.500 kroner, og egner seg særlig godt for den som arbeider med grafiske oppgaver og vil skrive ut utkast til reklameplakater, byggetegninger eller lignende.

Med de nye printerne på plass har Canon et usedvanlig bredt produktspekter. De lette reiseprinterne S50, S55 og S85 vil også bestå som en del av Canons printertilbud.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse