bluetooth fyrstikk

Annonse


Intel: – Bluetooth har tapt

bluetooth fyrstikk– 02.11 har vunnet. Bluetooth er på full retrett fra Moskva, uttalte Sean Maloney, direktør i Intel Communications Group på en pressekonferanse på Intel Developer Forum i San Jose i går amerikansk tid.

Maloneys sammenligner Bluetooth-retretten med tyskernes tilbaketog fra Russland under den annen verdenkrig. Men han trekker også inn andre historiske referanser. Blant annet påpeker han det ironiske faktum at »Blåtann» ikke har slått an i Skandinavia, der vikingkongen som har gitt Bluetooth navnet kommer fra.

Nisjeprodukt

Maloney mener likevel at Bluetooth vil overleve, men bare som et nisjeprodukt. WLAN er og blir standarden i de fleste henseender, mener han.

Bluetooth i hjemmet

På årets IFA-messe i Berlin var bildet imidlertid noe annerledes. Der så det ut til at forbrukerelektronikkbransjen satser stort på Bluetooth, i alt fra mobiltelefoner til nettradioer og trådløs overføring av lyd og bildesignaler i hjemmet.

Dermed kan det se ut som bransjen deler seg i to: WLAN på IT-markedet og Bluetooth til hjemmeelektronikken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse