Hitachi øyeskjerm

Annonse


Nettet rett på øyet

Hitachi øyeskjermDet japanske storselskapet Hitachi satser knallhardt på det de mener er de første virkelige bærbare PCene. Eller rettere sagt påkledbare PCer.

Du kan rett og slett spasere rundt i byen med Internett på øyet. Du trenger ikke sette deg ned på en parkbenk eller ved et kafébordfor å surfe og hente ned e-post.

Først – som vanlig

ITavisen.no har som første norske publikasjon prøvd ut systemet. Konklusjonen så langt er at vi nok heller skulle ønske oss litt mer kontakt med damen som demonstrerte enn å få med oss produktet hun markedsførte hjem.

Du henger på deg en hodebøyle som til forveksling ligner det ustyret legene bruker når de skal sjekke helsetilstanden din.

Annonse
Joda…

I en liten firkant foran øyet ser du skjermen, som i følge pressemappen skal tilsvare en 13 tommers skjerm sett på 60 centimeters avstand.

Det funker overraskende bra. Både bilder og tekst trer tydelig fram. Systemet egner seg også for brillebrukere, selv om det da ser noe mindre elegant ut for utenverdenen.

Kortvarig moro

I lomma liger en CE-basert boks med en 32 bit RISC-prosessor og et CF-kort. Forbindelse til nettet har du enten via WLAN eller mobiltelefon (foreløpig bare CDMA).

Hele stasen veier 310 gram, og batteriene varer 2 timer.

Med andre ord ikke så stasent at det gjør noe. Men vil du være første ute med det siste innen «fashion statements», så er nok Hitachis WIA,(Wearable Internet Appliance) for deg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse