Nokia Connectivity blueto

Annonse


På nett med Nokias blåtann

Nokia Connectivity bluetoDet første som slo meg var at det måtte være ganske tåpelig å bygge Bluetooth inn i et telefonbatteri. Batteriets levetid er jo begrenset, og hva gjør du så når batteriet slutter å ta lading? Det viste seg ikke å være noe problem. Nokias bluetoothbatteri består av to deler. Et utbyttbart batteri, og et batterideksel der selve radiobrikken sitter.

Ikon

Vi satte de ulike komponentene sammen, og plasserte bluetoothkortet i PCMCIA-brønnen på en Armada 700 og startet installasjons CD’en. Så brukte vi 2 sekunder på å skumme gjennom en fryktelig lang lisensavtale, før vi klikket på »jeg aksepterer».

I følge installasjonsveiledningen skulle et lite ikon dukke opp i telefonens display for å vise at Bluetoothsenderen var oppe.

Det skjedde selvsagt ikke, og vi måtte derfor oppgradere softwaren i telefonen før vi kom oss videre. Når denne var fikset gikk vi i gang med prøvingen av utstyret.

Annonse
Bluetooth software

Det første vi merket oss var at grensesnittet for denne typen oppkobling var uvant. På samme måte som når vi brukte bluetoothkortet fra Toshiba, måtte vi også her forholde oss til en applikasjon som styrer bluetooth-aktiviteten. Å få PC og telefon til å finne hverandre gikk greit. Litt mer tungvint var det å få PC’en til å kommunisere med modemet i telefonen.

Dette fungerer på samme måte som når vi tidligere har koblet opp Ericsson R520 og T39,

Nå er det sjelden så galt at det ikke finnes bruksanvisninger. Ved å følge veiledningen for oppsett av kommunikasjonsporter nøye tar det ikke lang tid før du oppnår tilfredsstillelsen ved å være i mål.

Med alt installert kunne vi bruke telefonen som om den var en koblet til en PC via ordinær kabel.

PDA

Vi forsøkte også å koble en PDA til telefonen ved hjelp av CF-kortet, men uten at det lyktes i første omgang. Med riktig software skal det imidlertid la seg gjøre, i alle fall så lenge det dreier seg om en PDA med PocketPC operativsystem (Psions EPOC-maskiner støtter ikke bluetooth).

Alt i alt viste dette seg å være en funksjonell løsning, og det var ikke noe problem å kjøre dataoverføring på HSCSD i Telenors nett.

Pris

Settet koster snaut 2.500 kroner (inkl. mva.), og i tillegg må du selvfølgelig ha en Nokia 6210 med programvare versjon 5.02 eller nyere. Har du eldre programvare i telefonen må denne oppgraderes (gratis). For å finne ut hvilken versjon du har trykker du bare *#0000#.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse