Martin 3D-modell

Annonse


Lag ditt eget 3D-hode!

Martin 3D-modellDet eneste du trenger, er to bilder av deg selv – ett rett forfra, og ett i profil (trenger du fotograf, så de flinke på akkurat slike portretter på politikammeret). Deretter må du bruke et lite program for å oppgi en håndfull referansepunkter, som ytterpunktene på øyne, hår, hake, og munn, og så tar Digimark seg av resten.

Dette er alt råmaterialet du trenger for å skape et virtuelt hode.

Etter at du har sendt bildene fra deg for prosessering, tar det ikke mer enn 5-10 minutter før du får en fil i innkurven din som inneholder 3D-modellen av hodet ditt. Du kan deretter se og leke med modellen på PC-en din, eller laste ned små morsomme bursdags-hilsninger og andre festligheter som du kan sende til vennene dine.

Kvaliteten på 3D-modellene er relativt høy, og du kan ha det mye moro med å forandre ansiktsform og -uttrykk.

Dette kan bli moro

Mulighetene for slik teknologi strekker seg derimot langt utover e-mail hilsninger. For eksempel er nett-telefoni og videochat områder som passer ypperlig for 3D-animerte virtuelle figurer. Tenk deg en videokonferanse hvor du alltid ser nyfrisert, opplagt og presentabel ut. Eller kanskje foretrekker du å føre en samtale på PC-skjermen med kjæresten, mens du selv opptrer som en stor teddybjørn?

Annonse
Et selskap som allerede har begynt å ta i bruk denne teknologien er LipSinc, som får leppebevegelsene på digitale figurer til å stemme overens med live tale. I sommer lanserte LipSinc videochat-tjenesten Headfone, som lar deg snakke med andre over nettet mens du selv fremtrer akkurat slik du vil. Du kan bruke en modell av ditt eget hode, eller være en hund, en Alien eller plukke en av de andre figurene som Headfone tilbyr.

Noen av de forskjellene figurene du kan velge når du snakker med noen via Headfone

Det varer neppe lenge før vi også får se en versjon hvor du taster inn den teksten du vil at hodet ditt skal si, og da er det jo ikke vanskelig å se for seg mye moro i ICQ-aktige programmer. Og bare vent til du kan spille deg selv i heftige dataspill som Max Payne!

Prøv selv

Men hvorfor dvele mer ved å beskrive det hele, når du kan laste ned de nødvendig programmene selv fra www.digimask.com. Du trenger i første omgang bare Digimask Launchpad, Digimark Viewer, og to bilder av deg selv som beskrevet ovenfor.

Merk at vi har hatt litt problemer med at 3D-hodene bevege seg sakte og rykkete på enkelte PC-er, men med et godt 3D-aksellerert grafikkort og de rette driverne installert burde det gå greit.

Det nye G550-kortet fra Matrox er snart lanseringsklar, og vil selges sammen med nødvendig programvare for å bruke Digimask og Headfone. Kortet vil også kunne tilby 3D-hoder i overlegen oppløsning ved hjelp av Matrox’ egne dedikerte HeadCasting-teknologi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse