Sony MicroMV

Annonse


Nytt videoformat fra Sony

Sony MicroMVI søkenen etter å presse kamerateknologien inn i stadig mindre fysiske dimensjoner, lanserer Sony nå sine to første videokamera som benytter MPEG 2-komprimering som standard, og introduserer samtidig de nye MicroMV-kassettene.

Ved å bruke dette veletablerte digitale formatet, er det mulig å presse en time video ned på en kassett som er 30 prosent mindre enn MiniDV, med en kvalitet som ifølge Sony holder mål ved en eventuell sammenligning av de to.

Rask indeksering

En ny egenskap ved MicroMV er at kassettene er utstyrt med et internminne på 64 kilobit, som kan inneholde informasjon om hvert enkelt klipp, hvor de er tatt opp, hvor lange de er, og hvor mye tid som gjenstår på kasetten. Fordelen med dette er at det blir enklere å finne fram, og Sony skryter av at det bare tar fire minutter å søke gjennom et 60-minutters bånd med LCD-displayet som monitor.

MicroMV tjener også godt på MPEG2-standarden når det gjelder kompabilitet med PC-applikasjoner, og kjapp feilfri overføring mellom datamaskin og kamera.

De to MicroMV-kameraene DCR-IP5 og DCR-IP7 lanseres i løpet av høsten. DCR-IP7 blir Sonys minste digitale videokamera noensinne, og er utstyrt med Bluetooth og innebygd mulighet for nettoppkobling. Det vites foreløpig ikke om denne blir gjort tilgjengelig på det norske markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse