GroupWise 6

Annonse


Mystisk fiks fra Novell

GroupWise 6Novells Grupwise har 25 millioner brukere, og er en god nummer tre i markedet etter Mictrosoft Exchange og Lotus Notes når det gjelder gruppevare.

Når Microsoft kommer med plasterlapper, skjer det gjerne etter at en eller annen smarting har gjort dem oppmerksom på at døra står oppe.

“Betydelig risiko”

Novell, derimot, vil ikke si om det står noen dør oppe, hvilken dør det eventuelt er eller hva oppdateringen som skal stenge døra inneholder.

De nøyer seg med å påpeke at brukerne tar en betydelig risiko dersom de ikke installerer den 28 MB store plasterlappen Padlock, som nå tilbys for nedlasting til alle brukere av Groupwise versjon 5.5 og 6.0.

Annonse


Reaksjoner

Måten Novell har opptrådt på har ført til skarpe reaksjoner blant IT-sjefer verden over. Om du har ansvaret for nettverket i en større bedrift, installerer du bare ikke programvare du ikke vet hva er – for å løse et problem du ikke aner du har, heter det.

90 prosent har installert

– Du kan ikke drifte nettverk etter prinsippet »vi oppdaterer fredag kveld, så får vi bare håpe at det virker mandag morgen», sier en nettverksansvarlig i Birmingham, USA til CNN.com.

Likevel har nå 90 prosent av Novells brukere på verdensbasis allerede installert patchen. Så får vi – og de – se hvordan det går.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse