Windows XP

Annonse


Windows XP ferdig på fredag

Windows XP– Vår jobb er å få Windows XP ferdig, og med litt flaks skal vi ha det klart innen fredag 24. august, sier Ballmer til Associated Press.

Den offisielle lanseringsdatoen for Windows XP er 25. oktober, men det forventes at operativsystemet vil dukke opp ferdiginnstallert i nye PC-er allered i September.

Windows XP inneholder langt mer innebygd funksjonalitet enn tidligere versjoner av operativsystemet, inkludert personlig brannmur og instant messaging.

Kritikere, analytikere og konkurrenter har stilt spørsmål til om Microsoft med dette tar antitrust-saken ett skritt videre, og bruker sin markedsledende posisjon til å ta knekken på konkurransen fra mindre programvareleverandører. Mange mener at dette, igjen, kan føre til at lanseringen av Windows XP blir forsinkelset.

Annonse
Microsoft har allerede gått med på å la programmer for DVD-avspilling og MP3-ripping bli levert av tredjeparts programutviklere.

– Monopol? Hvilket monopol?

Ballmer sa på en nylig pressekonferanse at selskapet er ivrige på å bli ferdige med Antitrust-saken, og avviser ideen om at Microsoft er et monopol.

– Microsofts jobb er å skape et produkt som folk vil ha. Men vi ønsker ikke at ti prosent av folket vil ha produktet vårt – vi ønsker at alle vil ha produktet, sier Ballmer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse