Torstein Harildstad MSN

Annonse


Microsoft beklager Hotmail-hull

Torstein Harildstad MSNOppdatering: Hotmail-feilen er fikset per onsdag 22. august.

Forrige uke ble det kjent at ved å fikle med URL-en i nettleseren er det mulig å lese tilfeldige e-postbeskjeder fra brukere av MSN Hotmail. Hullet er foreløpig ikke tettet, og Microsoft jobber fortløpende med å ordne opp i problemet.

– Vi har ikke satt noen deadline på når vi blir ferdige, men dette har høyeste prioritet, sier Harildstad til ITavisen.no.

– Vi beklager at denne situasjonen har oppstått, men mener fortsatt at Hotmail er en trygg tjeneste. Det er viktig å være klar over at dette på ingen måte er enkelt å utnytte, og at det kreves svært mye av de som vil forsøke å lese andre post på denne måten, sier Harildstad.

Annonse


– Ingen skade skjedd

Til tross for at det teoretisk sett har vært mulig for ivrige og tålmodige snoker å lese andres private e-post, mener Harildstad at sjansen for at noen har vært skadelidende som følge av sikkerhetshullet er minimal.

– Så vidt vi vet er ikke dette noe som har påført noen av våre brukere skade. Vi har ikke mottatt noe informasjon som skulle tilsi at noen har lidd noe skade, eller at sensitiv informasjon har kommet på avveie, forsikrer Harildstad.

Tar sikkerhet på alvor

Med over hundre millioner aktive Hotmail brukerkontoer (700 000 i Norge) er sikkerhet ingen spøk for Microsoft. At det er gratis å bruke den populære e-posttjenesten, er ifølge Harildstad bare en skjerpende faktor.

– Hotmail er en gratistjeneste med mange millioner brukere, og nettopp derfor setter vi skyhøye krav til sikkerheten. Brukeren må være 100 prosent sikker på at dette er trygt, sier Harildstad til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse