Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens dropper sofasurfbrett

Siemens kommer ikke til å lansere forbrukerutgaven av sitt nye surfebrett, CL4. I stedet satser de alt på proffversjonen SL4.

Siemens CL4
Det betyr at det ikke blir mulig å ligge på sofaen og surfe på Internett med den forvokste PDA’en fra Siemens. I alle fall ikke via DECT, slik planen var for CL4. Proffutgaven SL4 støtter ikke denne teknologien, men har i stedet en PCMCIA-port der du kan putte et nettverkskort eller en korttelefon dersom du ønsker å komme på nett.

Tregere

Ennå er det bare de aller færreste som har satt opp trådløse nettverk i hjemmene sine. Uten WLAN må du eventuelt bruke telefonkort, og da kan surfingen fort bli kostbar moro – i tillegg til at hastigheten selvfølgelig ikke vil bli på langt nær like god i mobilnettet.

Trådløst hjemmenett

Siemens vil imidlertid lansere et eget radionettverk til hjemmebruk. Dette vil gjøre det mulig å koble sammen flere maskiner, i tillegg til at du kan knytte deg trådløst til Internett. Hastigheten på dette nettet vil ligge på drøyt 600 Kbit/s og egner seg godt dersom flere i en husstand ønsker å dele på en bredbåndsaksess.

SL4

SL4 er et surfebrett med tilnærmet samme funksjonalitet som PDA’ene uten tastatur. Den har trykkfølsom skjerm og benytter en variant av operativsystemet Windows CE.