Edward Felten

Annonse


SDMI-knekk publisert

Edward FeltenFelten, hans kolleger og studenter fikk i oppgave av den amerikanske platebransjens fellesorganisasjon RIAA (Recording Industry Association Of America) å finne hull i SDMI (Secure Digital Music Initiative).

Det gjorde de.

Truet til taushet

Men da de skulle publisere resultatene, fikk IT-professor Felten stygge brev fra RIAAs advokater. Han ble truet til taushet, og trakk tilbake publikasjonen der svakhetene i de ulike systemene som sorterer under SDMI-paraplyen ble nådeløst avdekket.

Ytringsfrihet

Nå har han fattet mot. Ikke minst fordi han har fått rettens medhold i at publiseringen omfattes av første punkt i den amerikanske grunnloven – ytringsfriheten.

Onsdag denne uka holdt han foredrag på USENIX-konferansen i Washington DC. Umiddelbart etter presentasjonen ble dokumentetlagt ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse